SLOVENSKÉ BIOLOGICKÉ SLUŽBY, a.s.

Wuksi a Spirit

Tento týždeň si začínajú zvykať na našej stanici dvaja noví simentáli - WUKSI a SPIRIT. A zaraďujú sa rovno do výrobného procesu, takže už o cca mesiac budú k dispozícii prvé dávky.

WUKSIi je z kombinácie Wuestensohn x Ruksi x Everest. Jeho matka Marille nadojila na druhej laktácii 14 290kg mlieka s obsahom tuku 3,91% a obsahom bielkovín 3,48%.

WUKSI v decembrovom hodnotení dosiahol hodnoty: GZW 137, MW 135, FW 112 a FIT 106.

Skutočne vyniká v produkcii mlieka +1515kg, ale dopĺňa to aj veľmi dobre hodnotenými prírastkami a zatriedením mäsa. Má plusový produkčný život, veľmi ľahké telenie, nízke somatické bunky a dobrú odolnosť voči mastitíde. Je nositeľom beta kazeínu A2A2.

 WUKSI - listovku nájdete tu.

SPIRIT pochádza z kombinácie Spartakus x Raldi x Wall. Ponúka trochu inú kombináciu úžitkových vlastností, vysoké mlieko, vynikajúce fitness znaky a veľmi lichotivý typ. Extrémny produkčný život 122, veľmi ľahké telenie, výrazné zníženie obsahu somatických buniek - to osloví srdce každého chovateľa. A produkcia +1196kg mlieka, končatiny 113 a vemeno 108 sú skvelým bonusom. SPIRIT má beta kazeín A2A2.

SPIRIT - všetky jeho hodnoty si môžete pozrieť tu.

 

 

SPIRIT

WUKSI