SLOVENSKÉ BIOLOGICKÉ SLUŽBY, a.s.

Mimicry a Pablo

Na stanici máme v týchto dňoch rušno, zaúčajú sa noví býci a ďalší sú v plnom nasadení.

S dávkami už k dispozícii k Vám prichádza MIMICRY. Z pohľadu na jeho ušné číslo ľahko zistíte, že MIMICRY sa narodil na Slovensku, pochádza z prenosu vysokokvalitných embryí z USA. Jeho otcom je Helixov syn Milford, preverený býk s výrazným zameraním na produkciu s vynikajúcimi zložkami a na efektívnu produkciu. Matka pochádza z kombinácie Delta x Flagship. MIMICRY bol genomicky vyhodnotený v Zoetise a podľa ich vlastného hodnotenia odolnosti voči chorobám má priaznivé hodnotenie pre teľatá aj kravy, tieto hodnoty potvrdzuje aj hodnotenie CDBC znakov, podľa ktorých vyniká najmä v odolnosti voči metritídam a ketózam. MIMICRY ponúka vysokú produkciu mlieka s plusovým obsahom zložiek, skvelé hodnoty pre  konverziu krmiva aj úsporu krmiva. MIMICRYho dcéry budú mať výrazný mliečny charakter a kapacitné, skvele upnuté vemená. Ako bonus k jeho hodnotám sú kazeíny A2A2 BB.

Ak si chcete pozrieť celý MIMICRYho profil, kliknite sem.

PABLO je naším najmladším prírastkom medzi aktívnymi býkmi. Jeho dávky budú k dispozícii o necelý mesiac. PABLO sa svojím profilom blíži k najnovším požiadavkám v exteriéri, výrazne nezväčšuje rámec ani neskracuje cecky a nezhoršuje vemeno. Okrem toho ponúka "hustú" produkciu - obsah tuku +0,19% a 0,07% bielkovín. Je to býk s ľahkým telením, výrazne nižšími somatickými bunkami a priaznivými hodnotami pre efektívnu produkciu. Aj PABLO je nositeľom A2A2 BB kazeínov.

PABLOv otec Paco (od augusta minulého roku preverený) je tiež špecialista na vysoké zložky, decembrová hodnota pre obsah tuku +0,25% a +0,09% bielkoviny.

Matka matky DG OH Daniella hodnotená VG-85-NL nadojila na prvej laktácii za 499 dní 13.953kgM s tukom 5.3% 733kg a bielkovinami 4.1% 575kg - nadanie na vysoký obsah zložiek má teda z oboch strán.

PABLOve hodnoty si môžete detailne pozrieť tu.