SLOVENSKÉ BIOLOGICKÉ SLUŽBY, a.s.

Máme novú jedničku!!!

1. decembra 2015 boli zverejnené nové plemenné hodnoty. Toto hodnotenie nám prinieslo zmenu v čele rebríčka našich vlastných genomických býkov. CARLO, i napriek tomu, že si neustále udržiava fantastické hodnoty, musel prepustiť svoje miesto na výslní a do pozície jedničky sa predral nový mladý býk Hulstein CASEY s hodnotou gTPI 2585 (CARLO má aktuálne gTPI 2582). CASEY je synom svetoznámeho Supershota a jeho matkou je Larcrest Calinda, veľmi sľubná jalovica, ktorá však po otelení uhynula.Na CASEYim je určite zaujímavé, že je 100% bratom býka DG Charley, ktorý je aktuálne 3. najvyššie hodnotený genomický býk na svete.

CASEY je mimoriadne všestranný býk. Má výbornú produkciu mlieka 1139 lbs s vynikajúcim obsahom zložiek +0,14% tuku a +0,06% bielkovín, čo predstavuje skvelých +132 lbs tuku a bielkovín. Výborne hodnotené má aj všetky znaky zdravia, ľahké telenie, pozitívne zabrezávanie dcér, výborne hodnotenú plodnosť 2,3 a mimoriadne vysoko hodnotenú konverziu krmív.

V type je celkovo vyrovnaný, medzi jeho najsilnejšie stránky patrí výška a šírka upnutia vemena.CASEY sa onedlho začne pripravovať na produkciu, jeho inseminačné dávky by mali byť k dispozícii vo februári-marci 2016.