SLOVENSKÉ BIOLOGICKÉ SLUŽBY, a.s.

Predvianočná nádielka

Nový výpočet plemenných hodnôt 6.12.2022 prispel k našej predvianočnej nálade. Hodnoty mnohých našich býkov sa zlepšili a Levron zaznamenal priam raketový nárast. Stal sa naším historicky prvým býkom s hodnotami nad 3100TPI a 1100NetMerit! Poskočili aj naši ďalší nováčikovia, ktorých sme pre Vás už sprístupnili na webe, aj ked začnú produkovať dávka v marci-apríli 2023 - Capstone, Lamborgini a Matera.

Z aktuálne aktívnych býkov je našou novou TOP1 býk Motion MLE-001. Aj Motion šiel mierne hore so svojimi hodnotami, ale stále si zachoval rovnaké silné stránky - extrému produkciu tuku aj plusové bielkoviny, výbornú odolnosť voči chorobám, nižšie somatické bunky, priaznivý produkčný život aj prežívateľnosť. V type vyniká mliečnym charakterom a super upnutým vemenom.

Tento mesiac s produkciou inseminačných dávok začínajú dvaja skvelí čierni a jeden červený holstein: Milan, Blinko a Sunnyboy Red.

Milan určite zaujme NetMeritom, hodnota 1020 je naozaj zaujímavá a dosiahol ju najmä vynikajúcou produkciou mlieka s plusovými zložkami, dlhým produkčným životom, výborným zdravím (zvlášť odolnosťou voči mastitíde) a vysokou konverziou aj úsporou krmiva. Výborne upnuté vemeno a A2A2 kazeín sú bonusom k jeho produkcii.

Blinko je takisto charakteristický vysokou produkciou s plusovými zložkami. K tomu pridáva mimoriadne ľahké telenie, priaznivú plodnosť, extra nízke somatické bunky aj mimoriadnu odolnosť voči chorobám a BB kazeín.

Sunnyboy Red je náš aktuálne najvyššie postavený červený holstein. A má takmer všetko! Výbornú produkciu s vyššími zložkami, skvostné zdravie aj extrémne nízke somatické bunky, nádherný produkčný život, pozitívnu prežívateľnosť, vysokú konverziu aj úsporu krmiva. V type je veľmi vyrovnaný, výrazne zlepšuje postavenie končatín zo zadu a upnutie vemena. Je nositeľom A2A2 kazeínu.

Všetkým našich nováčikov, ale aj overených aktívnych býkov s ich plnými hodnotami nájdete na našej stránke Holstein USA báza.